Отново първо място за Военна академия в рейтинговата класация за висшите училища в България

За девета поредна година на Военна академия „Георги Стойков Раковски“ бе присъдено първо място в рейтинговата класация на вестник „24 часа“ за висшите училища в България в професионално направление „Военно дело“!

На церемонията, събрала 11 образователни министри, гост бе и вицепрезидентът Илияна Йотова, според която „Рейтинговата система на университетите е най-важна в две направления. Тя е пътеводител за младите, за да изберат университет. Тя им показва, че не е важно да учиш онова, което най-много ти харесва, но да имаш едно наум, че утре трябва да се реализираш на пазара на труда, да получиш най-добрите познания, да имаш възможност и за научна дейност.“ Присъстваха още и кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на бизнеса, ректори и студенти.

Акад. Николай Денков връчи престижното отличие на заместник-началника по учебната и научната част полковник доц. д-р Димитър Ташков, който отбеляза, че в конкуренцията за тази награда между четири университета не е лесно да се поддържа първото място.