Абсолвенти от специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ получиха дипломите си в парка на Военната академия

315 абсолвенти от випуск 2022 г. от специалност „Право“ на Юридическия факултет от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ получиха дипломите си за завършено висше образование. Тържествената церемония по връчването на дипломите се проведе в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“. Тя бе открита от декана на Юридическия факултет проф. д-р Даниел Вълчев, който поздрави официалните гости, абсолвентите, техните преподаватели, родители и близки и благодари на Военна академия „Г. С. Раковски“ за любезното съдействието при провеждане на тържествената церемония.

Генерал-майор Тодор Дочев, началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ поздрави  с „Добре дошли!“ бъдещите юристи и ги запозна накратко с историята, успехите през годините и мисията на най-старото висше военно училище в България.

Началникът на Военната Алма матер се обърна към абсолвентите и подчерта, че военните, спортистите и правистите си приличат по едно качество – воля за победа. Той говори и за необходимостта те да се учат през целия си живот, защото знанието никога не е достатъчно, а светът се променя с друга скорост.

Генерал-майор Дочев пожела професионалната реализация на дипломантите да надрасне техните очаквания и в работата си да имат несъкрушим дух, неизчерпаема енергия, неспирен възход и светли житейски хоризонти в личен и служебен план.

Повече информация може да прочетете тук.