138 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

В живота на всеки народ има мигове на изпитания и риск, на решителност и жертвоготовност, мигове, когато се сбъдват стремления и мечти.

За България такъв момент от историята е 6 септември 1885 година – Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На този ден всички ние, със заслужено самочувствие, отбелязваме единството на един народ, дълбоко скътал в душата си надеждата за обединение на своите братя и сестри, останали разделени след несправедливия Берлински договор. 

Съединението и Независимостта са онези светли лъчи в нашата история, които ни зареждат с вяра, надежда и оптимизъм, че България може да стои над личните стремежи, пристрастия и цели, в името на обединението и просперитета на страната ни.

Нека на тази величава дата, заставайки пред националния флаг, да отдадем почит към нашите герои, които сбъднаха стремленията и мечтите на всички сънародници за териториална и държавна цялост на Отечеството, като заявиха правото на България да върви по своя път на независимост и равнопоставеност!

Нека не забравяме тяхното верую, че „Съединението прави силата“, което трябва да ни води като пътеводна звезда напред в бъдещето!

Ние трябва да предадем на идните поколения този български дух и традиции, съхранили ни през вековете, за да пребъде България!

В този празничен ден ви пожелаваме здраве и благополучие, признание и уважение от обществото, силна воля и неизчерпаема енергия за постигане на поставените цели!

Бъдете все така посветени на дълга към Родината и обществото!

Ч Е С Т И Т   П Р А З Н И К !

ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ТОДОР ДОЧЕВ

НАЧАЛНИК НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г. С. РАКОВСКИ”

             

 

            

 

138 години от съединението на България