Светлините на елхата във Военна академия „Г. С. Раковски“ грейнаха отново

Традиционно в началото на месец декември светлините на украсената елха в двора на Военна академия „Г. С. Раковски“ бяха запалени от генерал-майор Тодор Дочев, децата на служители на Академията и малките приятели от четири детски градини в София.

На церемонията присъства и кметът на район Оборище Георги Кузмов с представители от администрацията на района. Генерал-майор Дочев приветства всички и сподели, че спазваме традицията, като палим светлините на Никулден и ще ги изгасим на Богоявление.

„В очакване сме на най-светлите и обичани празници – Рождество Христово и Нова година. В тези празнични дни всички ние си правим равносметка на отиващата си година – за успехите и несполуките, за радостта и тъгата. Радваме се на всичко хубаво, което ни се е случило, вземаме поука от грешките си. Коледа е едно послание към нас хората, което ни напомня, че трябва да създаваме добро, да правим добро, за да се чувстваме удовлетворени от самите нас. Всички искаме светът да е различен, копнеем за вълшебства, за чудеса, дори и вече да не сме деца.“ С тези думи завърши своето приветствие началникът на Академията и пожела ВЕСЕЛА, ЗДРАВА И СБЪДНАТА КОЛЕДА и УСПЕШНА, РАДОСТНА И ЩЕДРА НОВА 2024 ГОДИНА!

Децата от детските градини представиха богата поетично-музикална програма и накрая всички малки, големи и още по-големи деца се насладиха на детския коледен спектакъл „МЕЧО ПУХ“ от Андрей Дреников, в зала „Тържествена“ на Военната академия, представен специално от СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ.


От далечни времена ние по традиция поставяме на елхите си звезда. Защото в Коледната нощ сиянието на Витлеемската звезда вещае доброта, хармония, здраве и благоденствие, а нейното сияние прави света по-добър и съвършен!

Коледа е не просто един от християнските празници, тя е символ на надеждата, добротата и на любовта между хората!  Съхранявайки традициите, наследени от нашите деди, нека почувстваме магията на празника и да я предадем на нашите деца. Да помогнем на нуждаещите се, да утешим страдащите, да ободрим тъжните и да дарим усмивка!

Време е за ново начало! Време е за нови хоризонти! Нека Коледната звезда да огрява нашия път в живота, нека здравето бъде наш постоянен спътник, а сърцето и умът – наши съветници! И нека не забравяме да оставим едно отворено прозорче в сърцето си за хората, които обичаме, докато игривите снежинки танцуват, а празничните камбани весело звънят!