Приключи първата серия часове по английски език с британски военнослужещи

След двуседмично преподаване в часовете по английски език, ст. лейт. Хари Пит и лейт. Оливър Роджърс-Джоунс от Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство си направиха последни снимки със специализантите от курсовете „Английски език  – I ниво“, „Английски език  – II ниво“, „Английски език  – III ниво“ и двете групи „Английски език за поддържане и развитие на езиковите умения – II ниво“, както и с екипа от преподаватели от катедра „Езиково обучение“.

Двете седмици (08-19.01.2024 г.) изминаха неусетно както за гост-преподавателите, така и за специализантите, които обогатиха взаимно знанията си за британската и българската култура, история, традиции и военна организация. Младшите британски  офицери изнесоха презентации, включиха лексикални игрови елементи и викторини, с които разнообразиха учебния процес и съдействаха по непринуден начин за развитието на комуникативните умения на специализантите в курсовете. От своя страна, ст. лейт. Хари Пит и лейт. Оливър Роджърс-Джоунс, които посещават България за първи път, имаха възможност да посетят Военно-историческия музей и част от забележителностите на София.

Военна академия и настоящите и бъдещи обучаеми по английски език очакват нова ротация по програмата Native Tongue – Bulgaria: още британски военнослужещи, които да подпомагат обучението по английски език в академията и по този начин да разширяват сферите на сътрудничество между въоръжените сили на Великобритания и България.