Почина дългогодишният преподавател във Военна академия „Г. С. Раковски“ о.з. полковник доцент д-р Кирил Кирилов

Бог да прости дългогодишния преподавател във Почина дългогодишният преподавател във Военна академия „Г. С. Раковски“ о.з. полковник доцент д-р Кирил Кирилов* от катедра „Политики, стратегии и отбранително планиране“!
Началникът на Академията генерал-майор д-р Груди Ангелов изпрати съболезнователен адрес до неговите близки, в който се казва:
„Приемете най-искрените и дълбоки съболезнования от името на ръководството и целия академичен състав на Военна академия „Георги Стойков Раковски” по повод кончината на вашия скъп баща и сродник. Тежка и непрежалима е раздялата с любимия човек. Съзнаваме, че трудно могат да се намерят думи на съчувствие, които да ви утешат, защото болката е голяма, а загубата безвъзвратна. Днес ние се прощаваме с човека, който отдаде целия си съзнателен живот за изграждането и развитието на Българската армия и Академията.
Със своя всеотдаен труд и изключителен професионализъм като офицер и преподавател в катедра „Политики, стратегии и отбранително планиране” на факултет „Национална сигурност и отбрана”, той допринесе за развитието на военната наука и за подготовката на висококвалифицирани кадри за Българската армия. Напусна ни един достоен човек, офицер с изключително богата подготовка, професионален и житейски опит. В нашите сърца и в спомените ни той ще остане вечно жив със своята жизненост, отзивчивост и добронамереност към хората.
ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!“

*Роден през 1960 г. в Елин Пелин, К. Кирилов учи в 130-то СОУ „Стефан Караджа“ в София, след което завършва ВВОУ „В. Левски“ – В. Търново (от 2002 г. – НВУ) през 1982 г. Служи като командир на взвод и рота във в.ф. 34340 – от лейтенант до капитан. След като завършва Военна академия „Г. С. Раковски“ през 1991 г., се завръща и служи на същото място, но вече като помощник-началник и старши помощник-началник на оперативно отделение в щаба.
През последните 27 години е неизменно преподавател във Военна академия „Г. С. Раковски“.