Нова заповед на началника на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов във връзка с настъпилата промяна в епидемиологичната обстановка в Република България

Уважаеми студенти, слушатели, преподаватели и служители на Военна академия „Г. С. Раковски“!

Опазването на здравето на всеки е приоритет!

Във връзка с настъпилата промяна в епидемиологичната обстановка в Република България и издадената вчера заповед на МЗ (вижте линк по-надолу), с нова заповед на началника на Военна академия (НВА) генерал-майор д-р Груди Ангелов се въвеждат следните мерки за защита и промени във всекидневния живот на ВА:

Всички занятия във Военна академия преминават само в онлайн-среда, считано от утре, 21 октомври 2021 г. (четвъртък)!

За всички служители и преподаватели на Военна академия от 25 октомври, понеделник, на двата входа, при влизане ще се изисква „Зелен сертификат“ в някоя от следните разновидности:

  • Валиден сертификат за завършен ваксинационен цикъл;
  • Сертификат за преболедуване на COVID-19 до 180 дни след първия положителен PCR-тест;
  • Документ за отрицателен резултат от проведено до 72 часа изследване по метода на полимеразно верижна реакция (PCR) за COVID-19 или от бърз антигенен тест, проведен до 48 часа.

Изключение се допуска единствено за лица, служители на Академията, които имат медицински противопоказания за поставяне на ваксина и притежават документ за това.

Разрешава се влизането в стола на Академията и бюфета към него само на лица с валиден сертификат.

Заявки за извършване на административни услуги, свързани с учебната дейност да се изпращат на e-mail: ucheben-magistar@rndc.bg или ucheben-bakalavar@rndc.bg

За всички служители и студенти на Военна академия, които желаят да бъдат ваксинирани, е осигурен служебен транспорт от Академията до ВМА!

„Дните на отворените врати“ и приемните дни на НВА се отменят.

Външни лица, желаещи да посетят Военна академия, ще бъдат допускани само с наличен „Зелен сертификат“ и разрешение на НВА!

Основание за взетите спешни мерки от Ръководството на Военна академия „Г. С. Раковски“ е заповедта на МЗ (четете тук!):

Уважаеми служители, преподаватели, слушатели и студенти,

Бъдете здрави, помагайте на близките си вкъщи и използвайте времето си целенасочено, а випускниците вече да се ориентират към избор на теми за писане на дипломни работи!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ДА СЕ ПАЗИМ ВЗАИМНО!