Даровити ученици от община Дупница посетиха Военна академия „Г. С. Раковски“

Деца и младежи с изявени дарби от различни училища в община Дупница, водени от своите учители, посетиха Военна академия „Г. С. Раковски“. Това са изявени ученици с множество награди от олимпиади по математика, история, физика и редица спортни постижения.

Образователната екскурзия до столицата е осъществена по общинска програма и с подкрепата на кмета инж. Методи Чимев, възпитаник на Академията. Младежите разгледаха едни от паметните сгради на град София – Военната Алма матер, с нейните красиви архитектурни обекти и над стогодишна история.

Гостите се запознаха с интересни факти и посетиха исторически забележителности от Академията, представени от Глория Стоева – главен асистент в научна секция „Военна история и патриотично възпитание“ на институт „Перспективни изследвания за отбраната“.  

Служители от отдел „Учебна дейност“ запознаха младежите с условията за обучение в бакалавърска степен по специалност „Сигурност и отбрана“ и „Киберсигурност“, както и магистърските програми на Военна академия „Г. С. Раковски“.

Всички с интерес разгледаха комплекс „Царски зали“,  „Колоната на випуските“, параклиса, музея и красивия парк на Академията.