Генерал-майор Тодор Дочев приет за почетен член на СОСЗР

На 24 април, точно на рождения му ден, генерал-майор Тодор Дочев бе приет за „Почетен член“ на  Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР).

Полк. о.з. Павел Станев – главен секретар на Съюза запозна аудиторията с предложенията за нови почетни членове и ги представи като „активисти, които със своята дългогодишна дейност през годините са допринесли за изпълнение целите на Съюза и повишаване на организационната дейност“.

Председателят на СОСЗР генерал о.з. Златан Стойков връчи първо на генерал-майор Тодор Дочев Поздравителен адрес, по случай неговия рожден ден, след което тържествено му бе връчена и Почетна грамота, с която Централният съвет на СОСЗР приема в своите редици като „Почетен член“ генерал-майор Дочев.

С думите „Добре дошъл в редовете на Съюза“, генерал о.з. Златан Стойков приветства най-новия член на СОСЗР и му благодари за доброто отношение и за съвместната работа през годините.

Заедно с грамотата бе връчена и членска карта на генерал-майор Тодор Дочев, досегашен началник на Военна академия „Г. С. Раковски“.

От своя страна ген.-майор Дочев благодари на аудиторията и сподели, че за него това почетно звание е огромна чест и удоволствие. „През цялата си служба съм работил с военните съюзи в рамките на нашата Родина тук, с огромно желание, и винаги съм считал, че ние сме едно цяло. Трябва да вървим напред и трябва да милеем за нашата Родина – Република България. Аз влизам във вашия строй с няколко цифри. Дигиталният ми службомер показва, че съм служил 37 години и 8 месеца като офицер и 42 години и 8 месеца под пагон. Преминал съм през 21 длъжности, бил съм на 5 длъжности като генерал, служил съм в 9 гарнизона в България и 3  гарнизона в чужбина… Най-важното с което си тръгвам от редовете на армията е това, че аз си тръгвам като изключително доволен, удовлетворен офицер, дал всичко което може от себе си за въоръжените сили, за международния престиж и авторитет на Българската армия, на формированията, които са пряко подчинени на министъра на отбраната, и разбира се, оставам с най-добри спомени от службата ми… Можех да стана инженер, лекар и каквото друго си поискам, но аз на 12 години реших, че ще бъда първия офицер в рода. Животът на моя баща се оказа предмостие, аз да продължа неговото дело и да стана офицер“.

Генерал-майор Тодор Дочев разказа за своите героични деди, загинали за свободата на България.

Да му честитим новото членство и да му пожелаем здраве, сили и нека все така да бъде полезен на военно-патриотичните съюзи на България и на Военна академия „Г. С. Раковски“!